La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dilluns, 3 d’octubre del 2016

L'espectacle casteller més gran del món

Aquest cap de setmana, les ciutats de Tarragona i Torredembarra han acollit un dels esdeveniments més rellevants en la tradició i la cultura del nostre país: el Concurs de Castells.


Els Castellers de Vilafranca, guanyadors de la XXVI edició del Concurs de Castells.
Foto: Xarxa de Televisions Locals - Televisió de Catalunya (Via VilaWeb)

Segons podem llegir al web oficial del concurs, es tracta d'una "actuació de les millors colles castelleres del país que se celebra cada dos anys, a l'inici de la tardor dels anys parells. Un dels principals atractius del certamen és que és l'única diada de tota la temporada en què tots els castells reben una puntuació segons la seva dificultat. Aquest fet propicia que les colles punteres competeixin per aconseguir el primer lloc en la classificació final. En qualsevol cas, totes les colles participants troben en el Concurs un marc propici per provar les seves millors construccions. L'Ajuntament de Tarragona n'és l'organitzador i des del 2014 compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Torredembarra".

Aquest concurs és un espectacle formidable que gaudeix d'àmplia cobertura mediàtica per part dels mitjans de comunicació catalans i, cada vegada més, d'arreu del món.

Els castells van ser declarats patrimoni cultural i immaterial de la Humanitat per la UNESCO l'any 2010.



Documental “El somni de Pau Casals. 25 edicions del Concurs de Castells” codirigit per la periodista especialitzada Raquel Sans i el realitzador Tòniu Xou, repassa la trajectòria del certamen tant des del punt de vista organitzatiu i social com, especialment, dels castells que s’hi han vist:



Enllaços:
Web oficial del Concurs de Castells
El Concurs de Castells a Facebook
Fotos del Concurs 2016 [Diari ARA]

Concurs fotogràfic a Instagram:
#elmeuconcurs
#tuetselcrack 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.