La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 25 de gener del 2017

L'escalfament global altera el sexe dels peixos

Aquesta informació publicada pel CSIC en el seu web ens ha cridat l'atenció.
El fet que temperatures més altes de l'habitual pugui tenir una influència decisiva en la sexualitat dels peixos, podria esdevenir un nou indicatiu dels efectes del canvi climàtic.


Peix zebra (Danio rerio). Autor: Azul [Wikimedia Commons]

Els fets
L'exposició a altes temperatures durant el desenvolupament primerenc dels peixos pot donar lloc a femelles que són aparentment normals però que, en les seves gònades, expressen majoritàriament gens masculins.

Les coseqüències
El descobriment, realitzat amb peixos zebra i liderat per científics del CSIC i de Singapur i publicat a la revista Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS), té una importància capdal de cara a la comprensió de les influències ambientals en la proporció de sexes i és important per a l'estudi de l'evolució dels mecanismes que determinen el sexe i també per avaluar els efectes de l'escalfament global i la contaminació química.
El descobriment de famílies altament sensibles a la calor i la presència de mascles "encoberts" que semblen femelles, significa que hem de replantejar la nostra estratègia de com avaluem els efectes de les temperatures elevades en el sexe dels peixos en un escenari de canvi climàtic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.