La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 25 de maig del 2017

Els violins del món

Mathias Duplessy (1972) va néixer a París. Va començar a estudiar guitarra clàssica a l'edat de sis anys. Als 18 anys va començar a actuar en escenaris acompanyant altres músics. Compositor de música de cinema per a diverses pel.lícules, també actua per tot el món en concerts i festivals de jazz i de músicques del món.

El seu darrer disc Crazy Horse (2016) en companyia dels virtuosos instrumentistes  Guo Gan (Xina) a l'"er-hu", Zied Zouari (Tunísia) al violí oriental, Aliocha Regnard (França), a la viola escandinava "nyckelharpa" i Tumursaihan Janlay (Mongòlia): a la viole mongol "morin khuur" i al cant difònic, és un viatge meravellós per terres llunyanes i properes des de les Estepes de l'Àsia central i l'Altai a les valls escandinves; una trobada excepcional amb diferents sonoritats que teixeixen un nexe d'unió entre les tradicions escrites i orals d'Orient i l'Occident. Una nova proposta d'interpretar el sò d'un món cada dia més global i més mestís.

Des del seu llençament fins avui, el vídeo de Crazy Horse (en homenatge al famós cap dels sioux oglala) ha assolit més de 8 milions de visites a la xarxa!










Enllaços:

Mathias Duplessy
Mathias Duplessy Bandcamp
3 Violins of the World

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.