La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 26 d’octubre del 2017

L'eruga de l'arna de la cera



L'arna de la cera o poll de les arnes (Galleria mellonella) és una espècie d'arna originària d’Euràsia, molt estesa a Europa i actualment, també molt present a Amèrica del Nord i Austràlia.
Aquesta bestiola és força coneguda pels apicultors donat que les larves s’instal·len en els ruscos on s’alimenten de la cera produïda per les abelles i constitueixen una veritable plaga.

Les erugues de l’arna de la cera són utilitzades en laboratoris degut a la seva consideració d’organisme model per a la investigació, molt especialment en proves de toxicologia i patogenicitat. Són utilitzades, també, com a esquer per a la pesca i, en aquariofília, com aliment viu.

El passat dimarts, 25 d’abril de 2017, ens fèiem ressò d’una notícia que informava d’un descobriment força interessant en relació a l’eruga d’aquesta papallona: La investigadora del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) Federica Bertocchini, demostrava la capacitat d’aquestes erugues de digerir el polietilè de les bosses de plàstic.

Avui, publiquem el vídeo elaborat pel CSIC que explica la importància del descobriment.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.