La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 31 d’octubre del 2017

Castanyes o carabasses?

Foto: Halloween Express
Ja fa uns quants anys que a les botigues hi podem veure, per aquestes dates, tota mena de disfresses de bruixes, dimonis i carabasses. Formen part d'una tradició importada (vegeu l’aclaridor article de la Viquipèdia dedicat a Halloween).
Semblaria que el Halloween està desplaçant la nostra festa tradicional de la castanyada. No és un fet isolat. En l’era de les comunicacions moltes tradicions han traspassat fronteres ràpidament i s'han imposat en poc temps en cultures molt allunyades.
Bé que ens sentim orgullosos de l'expansió de la diada de Sant Jordi, amb els llibres i les roses com a protagonistes. També de l'èxit dels nostres castells, ara tenim castellers a tot Catalunya i fins i tot en altres països.
Per altra banda, moltes festes populars de creació recent, acaben instal·lant-se com a tradició. Festes de diables, mercats medievals, bandolers, nits de bruixes...
Molt partidaris de conservar les antigues tradicions perquè pensem que aquestes ajuden a consolidar el sentiment identitari i perquè formen part de la nostra història, des de l’Àvia Clementina, esperem que la globalització (en alguns aspectes tan beneficiosa) no s’acabi menjant les nostres castanyes i permeti la convivència entre les noves i les antigues tradicions.

Truc o tracte?


Foto: Chuck es dios [Wkimedia Commons]


Foto: chispita_666 [Wkimedia Commons]


El vídeo de Googl dedicat a Halloween



Enllaços relacionats:
La Castanyada (L'any passat en aquest bloc)
Halloween [Vikipèdia]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.