La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 12 de desembre del 2017

Com estalviar en la factura de la llum



Us desespereu cada vegada que arriba la factura de la llum?
Amb el fred, consumim més energia, cal mantenir la casa calenta i les hores de llum solar disminueixen amb el consegüent augment de la despesa energètica.
Des de l'àvia Clementina us proposem algun consell i algun petit truc perquè la propera vegada que us arribi la temuda factura, el disgust no sigui tan gran.




TRES COSES IMPORTANTS

El primer que hem de fer és comprovar que el model de tarifa i la potència contractada s'ajusten a les nostres necessitats. La majoria de les llars, tenim més potència contractada de la realment necessitem. A més Kw contractats, més cara serà la factura. Tampoc hem de contractar menys potència de la que necessitem, donat que això suposaria que saltés el diferencial contínuament i no podríem tenir diversos aparells treballant alhora. Si en la nostra llar, mai o molt rares vegades, "salten els ploms" cal pensar que la potència que tenim contractada és superior a la que necessitem. Gairebé mai un habitatge necessita contractar més de 10 Kw.

En segon lloc, cal que comprovem que estem dins de la tarifa regulada (PVPC - Preu Voluntari per al Petit Consumidor; el preu el posa el govern) ja que acaba sent més barata a mitjà termini que la de mercat lliure (el preu el posa la companyia elèctrica). Tot i això, caldria estudiar la tarifa exacta que ens ofereix la companyia perquè, en algun cas, pot suposar una millora.

En tercer lloc, hem de tenir en compte que en la majoria dels habitatges, surt més barat contractar la discriminació horària. Durant el dia amb prou feines estem a casa i en aquesta tarifa hi ha una gran diferència en el preu de l'electricitat que consumim des de les 22:00h fins a les 12:00h de l'endemà.

MÉS COSES

Sovint, les companyies elèctriques ens asseguraren que la factura conjunta de gas i llum ens proporcionarà un estalvi. Els experts consultats per El Confidencial asseguren que no és així.

És important controlar la temperatura que tenim en l'habitatge, l'ideal està entre els 19 i 21 graus centígrads a l'hivern durant el dia i baixar fins als 15-17 durant la nit.

És aconsellable invertir en electrodomèstics eficients. Molts aparells de darrera generació, estan fabricats incorporant tecnologies que permeten rebaixar el nivell de consum i, per tant, la despesa.

Tenir en compte l’aïllament de portes i finestres també ens ajudarà a rebaixar la despesa. El doble vidre i uns tancaments eficaços, especialment si vivim en zones de clima rigorós, ens ajudaran a mantenir la llar a la temperatura adequada tot evitant fugues i pèrdues innecessàries.

És important utilitzar llums de baix consum, les LED son les que més duren i les que menys consumeixen.

Cal evitar el consum “fantasma”. Normalment aquest tipus de consum suposa entre el 7 i el 12% de la factura (sorprenent, oi?). És aconsellable posar regletes amb interruptor per evitar “l’stand by” dels aparells quan no s'utilitzin.

I, finalment, si hem de passar el dia fora de casa i tenim algun aparell calefactor elèctric, és millor apagar-lo i tornar a encendre’l en tornar. Les molèsties que ens pot ocasionar passar una estona d’incomoditat fins que la casa torna a la temperatura desitjada, quedaran satisfactòriament compensades en la factura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.