La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 13 de novembre del 2018

Fantasia


Cartell de la pel·lícula (1940). The Walt Disney Company. [Viquipèdia]

Tal dia com avui de 1940 s'estrenava Fantasia, una pel·lícula musical d'animació dels estudis Disney.

La seva producció es va iniciar poc després de Blancaneus i els set nans (1937) i paral·lelament a Pinotxo (1940).
Produïda pel propi Walt Disney, la pel·lícula segueix el plantejament d'antics curtmetratges del mateix Disney anomenats “Silly Simphonies” que consistien en animacions sobre fons musicals alegres i divertits. En aquesta ocasió, però, Disney buscava una nova forma d'expressió cinematogràfica, més propera a les noves tendències artístiques, tractant de transcendir els límits de l'animació convencional.

Es tracta d'una experimentació sense diàleg, l'objectiu de la qual és il·lustrar amb animació, vuit fragments musicals, interpretats, la majoria, per l'orquestra de Filadèlfia sota la direcció de Leopold Stokowski. És també, per a nombrosos autors i crítics, una obra d'art que suposa un pont entre les arts i el cinema. Una nova manera de "mirar" i gaudir de la música.
Les peces musicals serveixen de fil conductor d'una desbordant successió d'imatges sense paraules, explorant diversos mons visuals que van des de l'abstracció fins al surrealisme o la psicodèlia.

Fantasia és una excepció en la trajectòria de Disney. Malgrat no haver tingut l'èxit habitual de les produccions Disney de l'època, Fantasia ha restat tot un clàssic i una pel·lícula de culte pel seu plantejament innovador, pel seu atreviment i per la quantitat de talent abocada per l'autor i els seus col·laboradors.

Aquí en teniu una mostra:



Fantasia (pel·lícula) [Viquipèdia]

1 comentari:

Moltes gràcies per comentar.