La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 20 de febrer del 2020

Natura en blanc i negreAnsel Adams, (20 de febrer de 1902, San Francisco, Califòrnia - 22 d'abril de 1984, Carmel, Califòrnia).
Va ser un dels fotògrafs més importants del segle XX. Probablement, el fotògraf més conegut i admirat dels Estats Units.
Líder vigorós i reconegut del moviment de conservació de la natura, el seu treball es centra en el paisatge salvatge intacte del país, especialment en els parcs nacionals i altres zones protegides de l'oest nord-americà.
Una de les seves grans aportacions tècniques al món de la fotografia va ser la creació (juntament amb Fred Archer) d'un sistema per a obtenir una correcta exposició basat en l'escala de grisos. L'anomenat Sistema de Zones defineix una escala d'onze tons, des del blanc pur fins al negre pur, que el fotògraf utilitzarà per a cercar l'exposició correcta.
La utilització del blanc i negre aporta un punt de dramatisme al conjunt de la seva obra i va ajudar a establir la fotografia com a forma d'art.
La popularitat de la seva obra no ha fet més que créixer des de la seva mort.

Les fotografies que apareixen a continuació han estat baixades de la pàgina de Wikimedia Commons dedicada a Ansel Adams.Enllaços
Ansel_Adams [Viquipèdia]
Ansel Adams [cerca d'imatges a Google]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.