La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 8 de juny de 2022

GELAT AMB NOUS I MEL

En dies de molta calor, hi ha poques coses que vinguin més de gust que un bon gelat, i si és casolà, molt millor.
Avui aprendrem com fer un nutritiu gelat amb nous mel.

Ingredients per al gelat:

500 g de formatge-crema (formatge blanc per a untar)
500 g de nata muntada, que ha de ser rica en greix(35%)
250 ml de llet sencera
180 g de mel de romaní

El podem enriquir preparant unes nous caramel·litzades.
Per a això necessitarem:

100 g de nous
65 g de mel de romaní
15 g de mantega

El primer que hem de fer és posar un cassó al foc i diluir la mantega i la mel a foc mitjà perquè no es cremin i incorporar-hi les nous. Remenarem a poc a poquet per a aconseguir que les nous absorbeixin la mescla. Quan les nous estiguin cobertes de mel, caldrà col·locar-les sobre una safata separant-les abans que s'assequin perquè no s'enganxin entre elles, i les deixem reposar, reservem.
Mentre es refreden les nous, muntarem la nata, que ha d'estar freda, amb unes varetes, fins que quedi ben espessa.

En un altre recipient, incorporem el formatge-crema, la mel i la llet. Tant el formatge com la llet han d'estar freds. Afegim la nata muntada, i lligarem tots els ingredients amb moviments envoltants fins que quedin ben integrats.
Afegim les nous caramel·litzades, prèviament trossejades al gust, i remenem suaument tota la mescla que dipositarem en un motlle i taparem amb film per a evitar que agafi altres sabors.

El gelat estarà al punt després d'un mínim de 6 hores i un màxim de 24 hores al congelador (encara que dura perfectament més d'una setmana).
El podem presentar amb unes nous caramel·litzades que hàgim reservat i amb una mica de mel per tot el gelat.

El resultat és unes postres de primera que no cristal·litzarà perquè hem utilitzat mel en comptes de sucre.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.