La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 8 de novembre del 2022

EL MUSEU DEL LOUVRE

El 8 de novembre de 1763, el Museu del Louvre a París va obrir les portes al públic.

Considerat el museu més important de França i un dels més visitats del món. Allotjat al Palau del Louvre, una fortalesa del segle XII, l'impressionant edifici de 160.000 metres quadrats va començar la seva transformació en museu en traslladar-se la residència real al Palau de Versalles.

Va ser el primer que va posar les col·leccions privades de la monarquia, l'església i l'aristocràcia accessibles a tot el públic. Durant la Segona Guerra Mundial, durant l'ocupació nazi, va traslladar la majoria de les seves obres a altres llocs i les més pesades es van ocultar en el soterrani; totes elles van tornar al Louvre després de l'alliberament de França.

En 1989, pel bicentenari de la Revolució Francesa, va ser inaugurada la piràmide de cristall (entrada principal pel pati central) dissenyada per l'arquitecte Ming Pei.

El museu alberga col·leccions d'art occidental des de les civilitzacions més antigues fins a 1850. Conté unes 300.000 obres de les quals se'n exposen aproximadament 35.000. La immensa col·lecció està organitzada de manera temàtica: antiguitats orientals, egípcies, gregues, romanes i etrusques, història del Louvre i el Louvre medieval, pintura, escultura, objectes d'art, arts gràfiques i art de l'Islam.

Entre les escultures, destaquem la Venus de Milo (Antiga Grècia), L'escriba assegut (Antic Egipte) i la Victòria de Samotràcia (període Hel·lenístic de l'Antiga Grècia).

De les pintures, sobresurten La Llibertat guiant al poble (Delacroix), Les noces de Canaan (Veronès) i. si hi ha una estrella que brilla per sobre de totes, és La Gioconda de Leonardo da Vinci.

Et proposem una visita virtual i a gaudir de l'art. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.