La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 2 de febrer del 2023

LA GRANJA DE SAN ILDEFONSO

Des de l'edat mitjana, els reis de Castella caçaven als boscos que hi ha al peu de les muntanyes de Guadarrama, especialment a Valsaín, pel fet que sovint residien a Segòvia. Així va ser com Felip V es va enlluernar amb aquest lloc i va comprar als jerònims la seva granja de Sant Ildefons per a construir un nou palau on retirar-se, encara que no va aconseguir el seu propòsit perquè la prematura mort del seu fill el va obligar a reprendre la Corona.


Imatge: Rafa Esteve 

Actualment, el complex arquitectònic d'El Real Sitio de La Granja de San Ildefonso, el conformen el palau i uns edificis annexos (entre els quals es troben la Real Fàbrica de Cristales i la Colegiata) que li donen al conjunt una forma arrodonida, i uns espectaculars jardins d'aires versallescos.

Declarat conjunt històric Monumental, és una de les millors mostres de l'esplendor monàrquica del segle XVIII.

El Palacio Real de La Granja de Sant Ildefons recorda l'exuberancia de Versalles per la decoració de les sales i la presència d'importants fonts, escultures i jardins. És un espai amb més de 146 hectàrees entre boscos i zones enjardinades, 26 fonts monumentals, un laberint d'estil francès i un gran estany d'aigua que proveeix les fonts dels jardins.

És visita obligada el Museu de Tapices. Les fonts funcionen des de l'abril a mitjan octubre, encara que, només tres dies l'any, estan totes operatives.

Durant els mesos de juliol, agost i setembre, acull el festival de les Noches Mágicas de La Granja, amb actuacions de música clàssica, pop-rock, jazz, flamenc, màgia, circ i molt d'humor.

Aquest és el nostre petit homenatge a la Granja que, tal dia com avui de 1918, va patir un devastador incendi que va afectar la sostrada de tot el palau i a la Casa de Canonges, destruint els frescos de la planta alta, alguns llums de cristall i bronze, mobles i les riquíssimes teles que adornaven les parets dels salons. 


Imatge: Ignacio Revuelta 


Imatge: Rafa Esteve 


Imatge: Gerd Eichmann 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.