La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 4 de febrer del 2016

Dijous Gras

Avui és Dijous Gras. També nomenat Dijous Larder o Jarder. És el dijous anterior al diumenge de Carnestoltes. Assenyala l'inici de les festes de Carnestoltes, coincidint sempre amb la lluna nova.

"Per Dijous Llarder botifarra menjaré".

A Catalunya, és tradició menjar ous i carn de porc, sovint barrejades, com passa amb la botifarra d'ou, la truita amb botifarra, i tota mena d'àpats que incorporen productes porcins, fins i tot dolços, com és el cas de la coca de llardons.


Imatge: Racó Català

Tal com passa sovint amb les festes populars, aquest dia, té un origen relacionat amb els costums locals (coincideix amb la matança del porc); i d'altra banda, s’adapta al calendari religiós (és el dijous anterior al Dimecres de Cendra) precedint la Quaresma, durant la qual no es podia menjar carn, ni ous.

"Per Dijous Gras, botifarra fins al nas".


Imatge: Slastic

Per saber-ne més: festes.org - Racó Català


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.