La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 29 de juny del 2016

L'abella Pokémon

L'entomòleg canadenc Spencer Monckton ha publicat, fa uns dies, la descripció de vuit noves espècies d'abelles localitzades a Xile.


Exemplar femella de Chilicola Charizard. Autor: Spencer K. Monckton


Exemplar mascle de Chilicola Charizard. Autor: Spencer K. Monckton

Si tenim en compte que, a més de l'abella de la mel, a Xile hi viuen més de 420 espècies diferents d'abelles i que aproximadament un 70% d'elles són endèmiques, la notícia pot no sorprèndren's. Però si pensem que una d'aquestes espècies d'abelles s'ha fet popular a internet, potser sentirem certa curiositat.

En el moment d'establir la taxonomia d'una d'aquestes espècies descobertes, Spencer Monckton, va decidir posar-li el nom d'un personatge del famós videojoc Pokémon: Charizard. L'espècie es diu doncs, Chilicola charizard.
L'investigador ho justifica:
"Sóc i he estat fanàtic de la sèrie des que tenia nou anys, perquè encoratja l'esperit de descobriment i exploració, i crec que va influir en la decisió de fer-me biòleg".
Reconeix que el drac Charizard sempre va ser el seu favorit:
"Amb una mica d'imaginació es pot veure una certa semblança entre l'abella i el pokémon: tots dos tenen musells llargs, com de cavall; grans potes del darrere i ales; a més, vaig pensar que les seves antenes s'assemblaven a les banyes de Charizard i tots dos viuen enmig de les muntanyes".


Charizard. Imatge: Pokémon

El científic canadenc sembla tenir un peculiar sentit de l'humor en les seves taxonomies. Una altra de les espècies que ha descobert porta el nom de Chilicola curvapeligrosa en referència al camí que mena a Farellones, on la va trovar.

Vist a: Conservacion y Biodiversidad
Chilicola charizard a la Wiquipedia (en castellà)
Web de Spencer Monckton
Spencer Monckton a Twitter

A revision of Chilicola (Heteroediscelis), a subgenus of 
xeromelissine bees (Hymenoptera, Colletidae) endemic 
to Chile: taxonomy, phylogeny, and biogeography, with 
descriptions of eight new species

Pokémon a la Viquipèdia
Pàgina oficial de Pokémon

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.