Avui us proposem una visita a alguns dels insectes més difícils de veure en la natura.
Des de fa milions d'anys, alguns animals han anat perfeccionant diverses tècniques per garantir-se la supervivència. Una d'aquestes tècniques és la del camuflatge. Passar desapercebuts és una bona manera d'evitar ser menjats per un depredador o bé de facilitar acostar-se a una presa sense que aquesta et vegi.
Alguns insectes són uns veritables mestres en l'art del camuflatge. Adoptar la forma d'algun vegetal. Lluir una decoració disruptiva, que trenca les formes. Utilitzar els colors de l'entorn per mimetitzar-s'hi. Mantenir una posició estàtica. Imitar el moviment dels vegetals moguts pel vent...
Aquestes imatges espectaculars de National Geogràfic il·lustren alguns exemples d'insectes que mostren fins a quin punt alguns insectes són capaços de gairebé desaparèixer en l'entorn.
Els podeu distingir?
Deroplatys trigonodera, una mantis que es confón amb la fullaraca en descomposició.
Amb aparença de fulla, Phyllium giganteum s'integra perfectament amb els colors i les formes del seu entorn, a més es balanceja cap enrere i cap endavant quan camina per imitar el moviment d'una fulla bufada pel vent.
La mosca de llanterna (Fulgora sp.) es camufla en el tronc del seu arbre hoste. En un desplegament defensiu de les ales, mostra grans taques oculars per espantar els depredadors.
Aquesta mantis (Hymenopus coronatus) imita una part de la flor d'orqídia.
Una eruga verda (Tanaecia sp.) es confón amb el seu entorn.
La papallona Kallima sp. imita perfectament una fulla seca.
Aquest llagosta s'alimenta del liquen que creix en l'escorça de l'arbre hoste i n'assimila el color.
L'insecte bastó (Lonchodes sp.) es protegeix disfressant-se de branqueta i camina lentament per semblar una branca gronxada pel vent.
Fotografies: Christian Ziegler, National Geogràfic.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per comentar.