La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 27 d’octubre del 2016

L'aire contaminat despista les abelles

Un estudi publicat recentment senyala el perill que suposen per a les abelles (i per a la biodiversitat) els fums emesos pels vehícles a motor.


Foto: Susie Sun 

Les abelles utilitzen les olors que desprenen les flors quan estan cercant aliment. L'olor és el llenguatge que utilitzen les abelles per comunicar-se amb el seu entorn. D'aquesta manera, l'abella estableix un mapa d'olors de l'entorn que li és útil per desplaçar-se. Els gasos emesos pels vehícles a motor degraden els senyals olorosos que les flors envien a través de l'aire. Això afecta la capacitat de les abelles per identificar i recordar els diferents aromes.

Segons publica Ryan James Leonard de la University of Sydney en l'International Congress of Entomology  el passat 30 de septembre:
Les abelles sotmeses a estudi necessiten molt més temps per aprendre una olor contaminada i també l'obliden més ràpidament.
Les abelles poden distingir entre les olors contaminades i les no contaminades, el que suggereix un efecte d'emmascarament produït per la contaminació.
Els resultats mostren que la contaminació canvia el reconeixement i la retenció d'olors florals en les abelles i, en conseqüència, te un impacte negatiu en l'eficiència en la cerca d'aliment en zones contaminades i, per tant, també sobre la seva capacitat pol·linitzadora.

A hores d'ara, tots coneixem els efectes que tenen els gasos producte de la combustió sobre el canvi climàtic. Cada nou estudi aporta noves dades que ens haurien d'esgarrifar. Cada cop ens sembla més actual la cançó del cecentment guardonat Bob Dylan: La resposta està en el vent!



Enllaços:
International Congress of Entomology
Ryan James Leonard
University of Sydney

Vist a Science News


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.