La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 14 de desembre del 2016

100 anys de l'arribada al Pol Sud

Avui, 14 de desembre, commemorem la gesta de Roald Amundsen i el seu equip en arribar per primer cop en la història de la humanitat al Pol Sud.

Efectivament, la primera expedició que va arribar al Pol Sud Geogràfic fou encapçalada per l'explorador noruec Roald Amundsen i quatre companys (Helmer Hanssen, Sverre Hassel, Oscar Wisting i Olav Bjaaland).
L'expedició havia estat pensada per arribar al Pol Nord, però quan els americans Cook i Peary el 1909 comuniquen haver arribat al Pol Nord, Amundsen decideix canviar el destí de la seva expedició.

Es dona la circumstància que, cinc setmanes després, els membres d'una expedició britànica encapçalada per Robert Scott anomenada Expedició Terra Nova, morien en el viatge de retorn després d'haver assolit el Pol Sud.

Contrastant amb el plantejament romàntic i aventurer de Scott, Amundsen havia planificat l'expedició de manera cintífica. El coneixement d'ell mateix i del seu equip sobre els materials i els gossos emprats en el transport de queviures i persones, els va permetre encarar el repte amb les millors garanties.


El Fram (endavant en noruec) utilitzat per Amundsen


Expedició Amundsen


Per saber-ne més:

100 anys del Pol Sud (Vídeo de TV3 sobre l'expedició de Roald Amundsen)

Expedició Amundsen [Viquipèdia]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.