La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 15 de desembre del 2016

Rastrejant virus intestinals a internet

Segons podem llegir a la pàgina de BBC món, les autoritats sanitàries britàniques fan servir les xarxes socials per obtenir informació sobre l'evolució de les conegudes a casa nostra com "grips intestinals" causades per norovirus.


Impressió 3D del virus de Norwalk, un tipus de norovirus.

Els Norovirus pertanyen a un gènere de virus causants del 90% dels brots de gastroenteritis no bacteriana a tot el món. El norovirus pot afectar persones de qualsevol edat i és especialment perillós per als nens i la gent gran.
Es manifesta amb la inflamació de l'estómac i els intestins. Es pot contagiar fàcilment de persona a persona o per mitjà de l'aigua o dels aliments contaminats, també es pot adquirir pel simple contacte amb una superfície contaminada.

Els símptomes més comuns d'una infecció per Norovirus són la diarrea, les nàusees i els vòmits i el mal de panxa. En alguns casos pot aparèixer febre, mal de cap i malestar general.

No hi ha un tractament específic i es recomana descans i beure molts líquids per prevenir la deshidratació.

La millor prevenció és la higiene, el rentat de mans i la manipulació apropiada dels aliments que es cuinen. Es recomana no tenir contacte físic amb altres persones fins passats al menys 2 dies de la desaparició dels símptomes.

Les autoritats sanitàries britàniques recomanen a la població que, en veure's afectades per algun dels símptomes descrits, ho notifiquin en les xarxes socials. Només cal posar un breu text en un missatge obert, notificant que has tingut vòmits. Això permet a l'Agència de Normes Alimentàries del Regne Unit, rastrejar el virus i fer un mapa de l'evolució del brot. Un cop descartats els missatges que no esmenten cap dels símptomes, l'agència pot començar a intervenir abans que es produeixi una epidèmia a gran escala.

Una mostra més de la utilitat de les noves tecnologies i de les xarxes socials.

Més informació
La notícia a BBC Mundo
Norovirus [Viquipèdia]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.