La setmana passada, parlàvem de còm l'escalfament global pot influir en la plasticitat del sexe dels peixos.
Avui ens hem topat amb una nova notícia sorprenent relacionada amb l'escalfament global i els peixos.
Recents investigacions, dutes a terme en el mar de les costes de Suècia i Finlàndia, realitzades per un grup de científics encapçalats pel Dr. Erik Bjorn de la Universitat de Umea, relacionen l'augment de les temperatures amb l'increment dels nivells de mercuri en els peixos fins a set vegades per sobre de les taxes admeses actualment.
Segons sembla, les causes d'aquest augment de la presència de mercuri en el medi natural podrien ser degudes a l'increment de les pluges i de les aigües provinents del desglaç que arrosseguen més materia orgànica fins els mars i els llacs. Aquesta escorrentia provoca la disminució del fitoplancton i l'augment de les bacteries que reaccionarien formant metilmercuri.
La Notícia és preocupant doncs el mercuri és una de les substàncies més tòxiques pel consum.
En general, acabem tenint la sensació que no passa un dia sense que aparegui alguna mala notícia relacionada amb el medi ambient. De fet, des de la Revolució Industrial, els nivells de mercuri en la natura han augmentat entre un 300 i un 500%. Són xifres esfereïdores i, malgrat tot, no va ser fins l'any 2013 que va entrar en vigor el tractat de la Convenció de Minamata, signat per 136 països.
Recordem la cançó de Bob Dylan, "Blowing in the wind", fins quan...
Algunes de les espècies afectades:
Peix espasa (Xiphias gladius). Autor: Werner. Histoire naturelle des poissons
LLuç (Esox lucius). Autor: Timothy Knepp. U.S. Fish & Wildlife Service National Image Library
Tonyina vermella (Thunnus thynnus). The NOAA Photo Library
Per saber-ne més:
BBC Mundo: ¿Por qué comer pescado puede ser menos saludable con el aumento de las temperaturas en el planeta?
TekCrispy: Incrementa la contaminación oceánica por mercurio a consecuencia del cambio climático
AECOSAN: Seguridad Alimentaria/Mercurio
AECOSAN: Recomendaciones de consumo de pescado (Pez Espada, Tiburón, Atún Rojo y Lucio) debido a la presencia de mercurio
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per comentar.