La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 23 de maig del 2017

10 aliments que ens ajudaran a protegir el nostre cor

Segons l'Organització Mundial per a la Salut (OMS), les malalties cardiovasculars (ECV) suposen la principal causa de mort a tot el món.

La majoria de les ECV poden prevenir-se actuant sobre factors de risc (comportaments, hàbits poc saludables...) com el consum de tabac, l'obesitat, la inactivitat física o el consum nociu d'alcohol, utilitzant estratègies que abastin a tota la població.

Per a les persones amb ECV o amb alt risc cardiovascular (a causa de la presència d'un o més factors de risc, com la hipertensió arterial, la diabetis, o la hiperlipidemia), són fonamentals la detecció precoç i el tractament preventiu, per mitjà de serveis d'orientació o l'administració de fàrmacs, segons correspongui.

Avui us proposem 10 aliments que poden ajudar a mantenir la salut dels nostres vasos sanguinis en bon estat i allunyar el risc d'un ensurt amb el nostre cor. Naturalment, amb l'alimentació no n'hi ha prou, hem de mantenir-nos proactius i adoptar hàbits saludables en tots els àmbits de la nostra vida.

10 aliments que ens ajudaran a protegir el nostre cor


Fruita seca
La fruita seca ajuda a mantenir els nivells de colesterol pel seu alt contingut en àcids grassos i en greixos omega-3. A més de ser un excel·lent aliment, també són molt beneficiosos per a les articulacions i també per a la memòria.


Foto: Sage Ross [Wikimedia Commons]

Cúrcuma
La curcumina és el compost actiu contingut en la cúrcuma que és molt beneficiós per a la nostra salut en general ja que té propietats anti-inflamatòries i redueix l'emmagatzematge de greix.


Foto: Simon A. Eugster [Wikimedia Commons]

Salmó
El salmó és un dels aliments més recomanables degut a la seva riquesa en àcids grassos que ajuden a mantenir el colesterol baix.


Foto: Dezidor [Wikimedia Commons]

Suc de taronja
El podem beure a diari. Conté una gran quantitat d'antioxidants i vitamina C. Ajuda a equilibrar la pressió arterial i a mantenir els vasos sanguinis nets. Dos gots de suc de taronja ajuden el cos a absorbir els minerals i les vitamines que necessitem durant tot un dia.


Foto: Carmenborass [Wikimedia Commons]

Te verd
Té molts beneficis per a la salut. És un gran antioxidant i, d'altra banda, també ajuda a reduir el colesterol. Un parell de tasses de te verd al dia, acceleren el metabolisme i ajuden a cremar greixos.


Foto: Shizuha [Wikimedia Commons]

Nabius
Rics en potassi que té la capacitat de disminuir els nivells de colesterol. La seva ingesta diària ajudarà a reduir el risc d'un atac de cor.


Foto: Anna Anichkova [Wikimedia Commons]

Magrana
Conté una gran quantitat de fitonutrients que són excel·lents per a la producció d'òxid nítric. El consum regular de magrana ajuda a millorar la circulació sanguínia.


Foto: Fir0002 [Wikimedia Commons]

Alvocat
Conté una gran quantitat de greixos que contribueixen a equilibrar la relació entre els colesterols bons (HDL) i els dolents (LDL).


Foto: Kjokkenutstyr [Wikimedia Commons]

Síndria
El consum de síndria ajuda el cos a produir l'òxid nítric es troba present en el nostre cos, complint sobretot, funcions vasodilatadores i neurotransmissores. Manté els vasos sanguinis saludables.


Foto: Steve Evans [Wikimedia Commons]

Gra integral
L'arròs integral, la civada, el pa integral, són molt bones opcions a incloure en els nostres hàbits alimentaris. Contenen gran quantitat de fibra que ajuda a equilibrar els nivells de colesterol i, d'altra banda, redueixen el colesterol en les parets internes de les artèries.


Foto: Miquel Pujol Palol [Wikimedia Commons]


Vist a: Family Health Freedom Network 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.