Shanghai. Foto: Peter Dowley [Wikimedia Commons]
Un grup d'investigadors belgues de les Universitats d'Anvers i de Lovaina, dirigitss pel professor Sammy W. Verbruggen, han desenvolupat un dispositiu que purifica l'aire, al mateix temps que genera energia i que, a més, només necessita llum solar per funcionar.
El dispositiu està composat per dues cambres separades per una membrana de nanomateriales que trenca les partícules en suspensió que generen la contaminació ambiental.
Amb això s'aconsegueix, que l'aire es purifiqui en un cantó, mentre que, a l'altre cantó, es produeix hidrogen en estat gasós a partir d'una part dels productes de la degradació. Aquest hidrogen es pot condensar i emmagatzemar per a ser utilitzat posteriorment com a combustible com ja es fa en alguns autobusos d'hidrogen, per exemple.
El que més ens crida l'atenció és que aquest procés de separació només necessita energia solar.
Actualment es treballa a petita escala però la intenció és arribar a aplicar aquest dispositiu a la vida quotidiana i així poder aconseguir aire més net i produir energia alternativa.
Vist a: La Vanguardia
Article: Inside Back Cover: Harvesting Hydrogen Gas from Air Pollutants with an Unbiased Gas Phase Photoelectrochemical Cell (ChemSusChem 7/2017) [Wiley Online Library]
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per comentar.