La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 10 d’abril del 2018

Temps de poda



La neu ja ha marxat i ja es temps d'arreglar les oliveres, temps d'aclarir, temps de podar.

La poda de les oliveres (com la dels arbres fruiters en general) és necessària per mantenir un equilibri entre les funcions reproductives i les funcions vegetatives. És a dir, es busca la millor producció i la màxima vitalitat tot allargant el període productiu i, al mateix temps, retardant la vellesa i la mort de l'arbre. La poda aplicada correctament, no solament té un impacte positiu en la producció del fruit, sinó que, a més, actua en benefici de l'olivera, allargant el seu cicle vital.

Amb la poda, procurem que l'arbre mantingui una proporció el més equilibrada possible entre la copa i el tronc. "Aclarim" les branques perquè l'arbre pugui aprofitar al màxim la llum i l'aire, mentre enforteix les branques que es mostren febles.
Amb la poda, podem regenerar algun arbre improductius o en males condicions.

Traurem les branques seques i sobreres i tallarem les del centre per "buidar" l'arbre i deixar espai als "llucs" que estan creixent. Així podran gaudir del sol i la natura per donar mes bon fruit. Després, caldrà esperar i, cap a finals d'any, podrem fer la collita.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.