La troballa d'una pintura d'un animal en una cova de Borneo (Indonèsia) demostra que els humans ja decoraven les coves amb representacions figuratives fa 40.000 anys, la qual cosa la converteix en l'obra figurativa més antiga coneguda, amb el que es confirma que l'art rupestre no és un invent purament europeu.
La capacitat de reproduir gràficament imatges del món real, igual que la capacitat de comunicar-se per mitjà de la veu, suposa una revolució cabdal en el desenvolupament cultural de l'ésser humà.
L'estudi de la la Universitat de Griffith (Australia), publicat a la revista Nature ahir dimecres, desmenteix la idea que l'art rupestre va sorgir inicialment a Europa. L'anomenat art de l'Edat de Gel també es feia, segons sembla, fins i tot abans, en l'extrem oposat del planeta.
La pintura representa un animal gran, encara no identificat, amb un aspecte similar al "Banteng", una espècie de bou salvatge d'Àsia. Els investigadors sospiten que el color original de la pintura havia estat el violeta. El color dels pigments hauria canviat amb el temps, derivant cap a tonalitats vermelloses i ataronjades. La figura apareix envoltada d'altres pintures més recents.
La notícia a:
La Vanguardia
La notícia a:
Nature
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per comentar.