La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 8 de novembre del 2018

La figura pintada més antiga del món



La troballa d'una pintura d'un animal en una cova de Borneo (Indonèsia) demostra que els humans ja decoraven les coves amb representacions figuratives fa 40.000 anys, la qual cosa la converteix en l'obra figurativa més antiga coneguda, amb el que es confirma que l'art rupestre no és un invent purament europeu.
La capacitat de reproduir gràficament imatges del món real, igual que la capacitat de comunicar-se per mitjà de la veu, suposa una revolució cabdal en el desenvolupament cultural de l'ésser humà.
L'estudi de la la Universitat de Griffith (Australia), publicat a la revista Nature ahir dimecres, desmenteix la idea que l'art rupestre va sorgir inicialment a Europa. L'anomenat art de l'Edat de Gel també es feia, segons sembla, fins i tot abans, en l'extrem oposat del planeta.

La pintura representa un animal gran, encara no identificat, amb un aspecte similar al "Banteng", una espècie de bou salvatge d'Àsia. Els investigadors sospiten que el color original de la pintura havia estat el violeta. El color dels pigments hauria canviat amb el temps, derivant cap a tonalitats vermelloses i ataronjades. La figura apareix envoltada d'altres pintures més recents.

La cova, ubicada a la província de Kalimantan, havia estat descoberta pel francès Luc-Henri Fage pels volts de 1990. Amb els recents avenços científics s'ha pogut determinar que aquest treball figuratiu realitzat per un ésser humà, és el més antic conegut fins ara.


La notícia a:
La Vanguardia

La notícia a:
Nature

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.