La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 4 de juny del 2019

El primer eclipsi filmat

Darrerament s'ha escampat per les xarxes socials una notícia interessant i curiosa; L'Institut del Film Britànic (BFI en anglès) ha restaurat una antiga filmació en la qual es pot veure el primer eclipsi filmat que es coneix.



Nevil Maskelyne, un cèlebre mag, propietari d'una sala d'espectacles i entusiasta de l'astronomia, va enregistrar un eclipsi solar a Carolina del Nord el 28 de maig de 1900.
Maskelyne havia viatjat l'any 1898 a l'Índia per filmar un eclipsi anterior, però durant el viatge de tornada li van robar la pel·lícula.
El nou intent dut a terme a Carolina del Nord va reeixir després que el mag fes unes modificacions al seu telescopi per adaptar-lo a la càmera.
És l'única pel·lícula de Maskelyne que es coneix.
Segons sembla, es tracta de la primera pel·lícula astronòmica que ha sobreviscut al món. El petit fragment d'un minut mostra la corona al voltant de la lluna amb l'efecte "anell de diamants" ben visible.
El fragment original es conserva a l'arxiu de la Royal Astronomical Society i ha estat escanejat minuciosament i restaurat a 4K i ara s'ofereix al públic la possibilitat de visualitzar aquest document històric, realitzat fa més d'un segle.




Enllaços:


Per saber-ne més:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.