La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 22 d’agost del 2019

Pluja a La Vall



Després de moltes setmanes sense veure ni una gota d'aigua, per fi la natura ha tornat a fer un petit miracle i ens ha regalat una bona dosi d'aigua de pluja.
Baixen les temperatures i fa fresqueta.
Cada dia podem llegir notícies relacionades amb la "crisi climàtica", l'escalfament global, el desglaç, la destrucció d'hàbitats naturals... Nosaltres ho vivim, és quelcom que ja tenim aquí (i des de fa temps). Pels que vivim a pagès, el canvi climàtic és una realitat.
Els estius a la Vall sempre eren calorosos però a les nits refrescava i al mes d'agost la pluja ens visitava sovint en forma de "tronades" que feien córrer als pagesos a recollir la collita i la palla per tal que no és mulles. Des de fa uns anys això ha canviat; la calor i els estius comencen molt abans i l'aigua escasseja.
A totes i tots ens sembla que ja fem prou per a la natura, que estem conscienciats. Lamentablement, tot el que puguem fer serà poc si, entre tots, no pressionem els nostres governants i els urgim a prendre mesures eficaces i immediates. Ens toca arremangar-nos i empènyer; els ritmes de la política són lents i no tenim temps.
Estimem la natura perquè és el nostre present i el nostre futur!





Imatges: El Montsec des de les nostres instal·lacions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.