La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dilluns, 18 de maig del 2020

Dràcula


Captura de pantalla de "Internet Archive" de la pel·lícula Dracula (1958) [Wikimedia Commons]

Tal dia com avui de 1897 es publicava "Dràcula", una novel·la de Bram Stoker que ha convertit al protagonista en el vampir més famós de tots els temps.
Aquesta magnífica obra literària, escrita de manera epistolar, aborda també temes com el del paper de la dona en l'època victoriana, la immigració, el colonialisme, la sexualitat i el folklore. El 1983 va passar a formar part de la llista de clàssics de la literatura de la Universitat d'Oxford, deixant enrere l'etiqueta de novel·la sensacionalista.


Portada de la primera edició de la novel·la Dràcula de Bram Stoker. Imatge: [Wikimedia Commons]

Podeu descarregar-vos la novel·la gratuïtament o llegir-la en línia aquí: Freeditorial

Aquesta famosa novel·la ha estat portada al teatre, al còmic i, per descomptat, a la pantalla gran. 
Probablement, quan parlem de Dràcula al cinema, la primera imatge que ens ve a la ment, sigui la de l'actor que més vegades ha interpretat al sinistre personatge: Christopher Lee. 
La primera vegada que va interpretar al Comte va ser en 1958 a la pel·lícula "Corredors de sang". El mateix any es va estrenar "Dràcula". El 1965 va protagonitzar "Drácula, el príncep de les tenebres". En aquest film el personatge no articula ni una sola paraula sinó que tot es basa en gestos facials i llenguatge corporal i va generar una gran polèmica. Després, van seguir "Drácula torna de la tomba" (1968), "El poder de la sang de Drácula" (1969) i "Les cicatrius de Drácula" (1970).

No volem finalitzar aquesta entrada sense esmentar la pel·lícula "Drácula, de Bram Stoker" de 1992 dirigida per Francis Ford Coppola i protagonitzada per Gary Oldman, Winona Ryder, Keanu Reeves i Antony Hopkins. El tema final de la pel·lícula "Love Song for a Vampire" (Cançó d'amor per a un vampir) és una cançó composta i gravada per la cantautora escocesa Annie Lennox, morta recentment.

Drácula, de Bram Stoker:



- - - - - - - - - - - - - - - -

Per saber-ne més:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.