La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 22 de juliol del 2021

La pell a l'estiu


El sol, l'aire, la sudoració, l'aigua i la roba poden causar estralls en la nostra pell a l'estiu.
La pell, a més de ser l'òrgan més gran del cos humà, és molt vulnerable a l'exposició solar i a la calor. Per això en aquesta època necessitem cuidar-la més.

No volem ser alarmistes parlant del risc de desenvolupar melanomes (càncer cutani) però sí recordar que la pell exposada al sol pot envellir prematurament i donar pas a les "felices arrugues" abans de temps. Si no la cuidem, pot tornar-se aspra, assecar-se, escamar-se i presentar una aparença clivellada.

El remei principal és la NETEJA. Cal dutxar-se diàriament però també després dels banys a la piscina o al mar. També cada cop que l'activitat física ens hagi fet transpirar. 
És important complementar la neteja amb la una bona HIDRATACIÓ a base de cremes de base vegetal (cuidant especialment talons, colzes i genolls que són les zones més seques).

No podem oblidar la PROTECCIÓ SOLAR que prevé les desagradables i perilloses cremades. Cal posar-nos-la abans d'anar a la platja o a la piscina i repetir cada dues hores o després de cada bany. Procurarem NO prendre el sol de 12 a 17 h. 

Les altes temperatures ens provoquen més sudoració de l'habitual amb el perill de la deshidratació. Ens anirà molt bé usar robes amples de fibres naturals i colors clars.

També podem cuidar la pell des de dins, bevent aigua (2,5 l.) diaris i consumint verdures fresques i fruites que hidraten el nostre organisme i per tant, també la pell.
Recordem que l'alcohol i el tabac són substàncies que afavoreixen la sequedat de la pell.

I ara, a gaudir sanament de l'estiu!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.