La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 7 de juliol del 2021

Les primeres rebaixes


1926. Can Jorba al Portal de l'Àngel, Barcelona. Imatge: Barcelona Memory

Fa dies que estem de rebaixes, sembla que cada any comencin abans!

I, si no és així, ens les disfressen d'ofertes.

Saps quan van ser les primeres rebaixes?

Ens hem de remuntar a 1.930 després del vertiginós "crack" del 29 als EUA. L'objectiu era reactivar el consum. Per això, diverses botigues de venda al detall es van unir per a fixar una sèrie de dies a l'any en què es posarien a la venda determinats productes a un preu especial i es permetria el pagament a terminis. D'aquesta manera, a més a més, aprofitaven aquests dies per donar sortida al sobre estoc i fer lloc per a nous productes. 
A Espanya les primeres rebaixes es remunten als anys 40 quan la rivalitat entre El Corte Inglés i Galeries Preciados era molt forta. 
En aquells dies, el nostre país començava a recuperar-se de la Guerra Civil i els comerços no disposaven de gaire espai per a l'emmagatzematge. Abans de treure el gènere nou, s'havia de vendre l'antic. S'arribaven a vendre coses a preu de cost i, fins i tot, més barat.

Així van sorgir les rebaixes, i així es mantenen uns dies al final de cada temporada.

Amb el temps s'han anat ampliant les dates, ja no sols per a vendre productes excedents, també ens trobem amb les "ofertes" uns dies abans de Nadal, de començar l'estiu, els "Black Friday"...

Realment estalviem aquests dies?


1939. El Corte Inglés de Preciados, a Madrid. Imatge: El Corte Inglés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.