La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 28 de setembre del 2021

Les Set Meravelles Naturals (5) Muntanya de la Taula




Avui anem fins a Sud-àfrica per a conèixer una altra de les set meravelles naturals: la Muntanya de la Taula. Símbol d'aquest país (podem veure la seva silueta en la bandera de Ciutat del Cap), forma part d'un parc nacional (Table Mountain National Park). No es pot parlar de la segona ciutat més poblada de Sud-àfrica sense fer referència a aquesta muntanya des de la qual es domina tota l'urbs.
Una de les característiques singulars d'aquesta muntanya és que el seu cim és pla i dóna nom a una constel·lació, la Mensa (taula), que es veu a l'hemisferi sud, sota Orió; batejada per l'astrònom francès Nicolas-Louis de Lacaille a mitjans del segle XVIII en veure-la durant la seva estada a El Cap.
Es calcula que hi ha unes 2.200 espècies de plantes, entre les quals destaca els fynbos del Cap, i una gran varietat de plantes del gènere protea. Hem d'esmentar que ha patit la invasió de plantes d'altres llocs, com la del pi marítim, encara que es fan grans esforços per a eliminar la vegetació no autòctona.
Quant a la seva fauna podem veure porcs espins, mangostes, serps, tortugues, així com el salta-roques i, entre els carnívors, destaquen el caracal i el gat fer africà.
De gran interès turístic, a la Muntanya de la Taula, s'hi pot practicar senderisme, escalada i visitar les seves coves.
Un indret preciós que val la pena veure. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.