La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 3 de novembre del 2022

LA SAGRADA FAMÍLIA

El 3 de novembre de 1883, el fabulós arquitecte Antoni Gaudí assumeix el projecte de la Sagrada Família que compatibilitzarà amb altres obres fins a l'any 1914, en el qual es dedicarà exclusivament al temple fins a la seva mort.



Imatge: Fred Romero 

El Temple Expiatori de la Sagrada Família va començar a construir-se en 1882 i és un dels signes d'identitat de Barcelona. La part construïda per Gaudí va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 2005. Quan estigui acabada serà la construcció més alta de Barcelona i la basílica més alta del món.

És l'obra mestra de Gaudí, en la qual va arribar a la culminació del seu estil naturalista, i el màxim exponent de l'arquitectura modernista catalana.

En la Sagrada Família podem apreciar l'evolució de l'arquitecte; des de la cripta i l'absis d'estil neogòtic fins a la resta de la basílica imitant les formes de la naturalesa i on abunden les formes geomètriques reglades. L'interior havia de semblar un bosc i ho va aconseguir gràcies a un conjunt de columnes helicoidals arborescents, inclinades.

La Sagrada Família té planta de creu llatina. Consta de cinc naus centrals, transsepte de tres naus, i absis amb set capelles. Quan es finalitzi tindrà 18 torres, dues sagristies i tres capelles grans: també estarà envoltada d'un claustre pensat per a les processons i per a aïllar-la de l'exterior.

Del temple, cal destacar el fantàstic joc de llums i colors que podem gaudir a l'interior quan el sol es filtra a través de les vidrieres; un espectacle que canvia depenent de si es visita al matí o a la tarda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.