La mel és un aliment nutritiu, saludable i natural, produït per les abelles. No ens cansem d'elogiar les seves propietats benèfiques que van molt més enllà del seu ús com a dulcificant; és rica en sals minerals, enzims, vitamines i proteïnes.
Investigadors de la Universitat de Toronto (el Canadà), han descobert que la mel millora els factors de risc que provoquen mala salut cardiometabòlica, inclosos els nivells de sucre i colesterol en la sang. La seva recomanació és la de substituir sucre o edulcorants per mel, arribant a la conclusió que la dosi diària mitjana de mel aconsellable és d'unes dues cullerades i que els màxims beneficis s'obtenen sobretot de la mel és crua que prové d'una sola font floral; assenyalant que es perden molts dels seus efectes beneficiosos per a la salut amb la mel processada per la pasteurització (generalment a 65 °C durant un mínim de 10 minuts). Afegir mel crua a una beguda calenta no implica que perdi totes les seves propietats, però recomanen consumir-la sense escalfar, per exemple amb iogurt, untada, o en adob per a amanides.
Des de l'Àvia Clementina et proposem una recepta sana, fàcil i molt especial:
Ingredients (4 persones):
- 2 tomàquets grans
- Tomàquets secs al gust
- 1/2 gra d'all
- 3 fulles d'alfàbrega
- Sal
- Oli d'oliva
- Pebre
- 4 rodanxes d'albergínia
- 1 cullerada de mel
Elaboració:
Pelem els tomàquets, llevem les llavors, els tallem a daus petits i els reservem perquè perdin l'aigua sobrant.
Tallem l'all ben finet, l'alfàbrega i els tomàquets secs, i ho barregem tot amb els daus de tomàquet reservats.
Posem la mescla al punt de sal i pebre i ruixem amb un rajolí d'oli verge extra.
El tàrtar ja està fet, només ens queda passar les rodanxes d'albergínia per la planxa i, utilitzant un motlle rodó posar una rodanxa com a base, afegim una miqueta de mel, al tàrtar i rematem amb la burrata (que podem substituir per mozzarella).
Llevem el motlle i adornem amb uns retalls d'alfàbrega per a donar-li un punt de color.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per comentar.