La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 31 de març del 2016

La Tour Eiffel

Un dia com avui, 31 de març de 1889, s'inaugurà la Torre Eiffel a París.
Amb motiu de l'Exposició Universal que se celebrà a París l'any 1889 (que commemorava el primer centenari de la Revolució Francesa), construïda segons el disseny de l'enginyer Alexandre Gustave Eiffel, va suposar una fita decisiva en la construcció amb ferro.
Tot i que s'havia de desmuntar així que s'acabés aquesta exposició, la torre va agafar tant remon que aviat es va convertir en el símbol més característic de la ciutat de París.


Foto: toureiffel.paris

Amb un pes al voltant de les 7.300 tones, i 300 metres d'altura (quan va ser construïda) era el monument més alt del món.
Es calcula que el seu pes ha augmentat unes 10 tones, a causa dels elements que s'hi han anat afegint, com ara el museu, els restaurants, els magatzems o les botigues.

 
Fotos: toureiffel.paris

La construcció d'aquesta torre va estar envoltada de polèmica des de bon començament. Els veïns de la zona tenien por que una estructura tan alta pogués ser inestable i s'hi oposaven. Això va obligar els responsables a baixar-ne l'alçada des dels 350 metres previstos, fins els 300 metres finals.
La seva construcció va durar 2 anys, 2 mesos i 5 dies i va ser una autèntica proesa tècnica i arquitectònica, seguida per un èxit immens.
Actualment, és visitada per gairebé 7 milions de persones l'any (de les quals el 75% són estrangeres) i és el monument de pagament més visitat del món.

Vídeo de Google France sobre "La Tour Eiffel"


Ellaços:
"La Tour Eiffel" a la Vikipèdia
Web oficial de "La Tour Eiffel"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.