La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 5 d’abril del 2016

Hope, una història d'esperança

Avui ens fem ressò d'una història commovedora.

Anja Ringgren Loven és fundadora de l'ong "African Children’s Aid Education and Development Foundation" (Fundació d'Ajuda a l'Educació i el Desenvolupament dels Nens Africans). Juntament amb el seu marit, David Emmanuel Umem, dirigeix un centre infantil on els nens poden rebre atenció mèdica, menjar i educació. Aquesta organització treballa a Nigèria, el país africà amb un índex més baix d'alfabetització.

Aquesta foto de l'Anja oferint aigua a un infant desnodrid es va fer viral a internet i va donar la volta al món. És una imatge colpidora que encongeix el cor.


Foto: DinNoedhjaelp (Facebook)

Darrera aquesta imatge hi ha una història terrible que, malauradament, es repeteix sovint. Una història de tradicions i supersticions que fa que alguns infants siguin acusats de bruixeria. Les causes d'aquestes acusacions poden ser degudes a fets com una mort o una malaltia en la família, o pot ser una pèrdua de les collites. Segons les creences tradicionals africanes tot té una causa sobrenatural. Sovint els infants en són culpabilitzats.
Això suposa l'abandonament de la criatura per part de la família i de la resta de la societat.

L'Anja va recollir l'infant defallit. Pràcticament a punt de morir després de sobreviure, amb prou feines, de restes trobades a les escombraries. L'organització d'Anja es va fer càrrec del nen que no aribava als tres anys d'edat.  Dos mesos després, Hope, el nen recuperat té un aspecte saludable fruit de les atencions rebudes. Ha guanyat pes, i és, finalment, un nen feliç.


Foto: DinNoedhjaelp (Facebook)

Hope, el nom que li va posar l'Anja, vol dir "esperança" en anglès.

Enllaços:
African Children’s Aid Education and Development Foundation
DinNoedhjaelp (Facebook)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.