La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 21 d’abril del 2016

Una marxa solitària i solidària

El passat 18 de febrer, el jurat del prestigiós Premi anual World Press Photo, publicava al seu web la decisió d'atorgar el primer premi al fotògraf australià Warren Richardson.
La imatge que li va valer el preuat guardó mostra un adult fent passar una criatura per sota la tanca de seguretat a la frontera entre Horgos (Sèrbia) i Röszke (Hongria).


Un home passa un nadó sota una tanca a la frontera entre Hongria i Sèrbia. © Warren Richardson, Austràlia.

La imatge, en blanc i negre, és dura i colpidora i reflecteix el drama que s'estava vivint en aquells moments. El mateix Richardson explica:
"Vaig acampar amb els refugiats durant cinc dies a la frontera. Va arribar un grup de prop de 200 persones que es desplaçaven sota els arbres al llarg de la línia de la tanca. Van enviar les dones i els nens en primer lloc, després els pares i els homes d'edat avançada. Vaig estat amb aquest grup durant unes cinc hores jugant al gat i el ratolí amb la policia tota la nit. Jo estava esgotat en el moment de fer la foto. Va ser al voltant de les tres del matí i no podia utilitzar el flaix per no delatar la nostra presència. Així que només vaig poder fer servir la llum de la lluna."


Warren Richardson, Australia. © Ildiko Fulop

Ara, Richardson ha hagut d'anar a recollir el premi a Amsterdam i ha volgut fer-ho amb un acte simbòlic que havia format part d'un projecte personal: fer el recorregut de 1.500km entre Budapest (on ell viu) i Amsterdam, a peu, en solidaritat amb els refugiats que arriben a Europa. De primer moment, Richardson havia previst fer el viatge a Noruega per visitar alguns dels refugiats que havia conegut a Hongria però, en rebre la notificació del lliurament de premi, va decidir canviar el destí del viatge. Va sortir de Budapest el passat febrer i demà recollirà el premi.

Enllaços:
Pàgina web de Warren Richardson
World Press Photo of the Year 2015
1.500 km a peu pels refugiats [La Vanguardia]
Warren Richardson a Twitter


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.