La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


divendres, 22 d’abril del 2016

El dia de la Terra

El 22 d'abril és el dia de la Terra.

El Dia de la Terra es va començar a celebrar als Estats Units d'Amèrica l'any 1970. Està organitzat per l'Earth Day Network la missió del qual consisteix a ampliar i diversificar el moviment ambiental a tot el món i mobilitzar-lo eficaçment per construir un medi ambient saludable i sostenible, fer front al canvi climàtic, i protegir la Terra per les generacions futures. El tema d'enguany té l'objectiu de plantar 7,8 milions d'arbres en els propers cinc anys.



Aquest any, el Dia de la Mare Terra coincideix amb la cerimònia de signatura de l'Acord de París sobre el canvi climàtic, que tindrà lloc a la seu de les Nacions Unides a Nova York. L'Acord va ser aprovat pels 196 estats membres de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic  a París el 12 de desembre de 2015. En l'acord, tots els països es van comprometre a treballar per limitar l'augment de la temperatura global per sota dels 2 graus centígrads, i atesos els greus riscos, a esforçar-se per aconseguir que sigui menys de 1,5 graus centígrads. La cerimònia es porta a terme en el primer dia que l'Acord estarà obert per a la signatura, marcant el primer pas per assegurar que l'Acord entri en vigor jurídic tan aviat com sigui possible.

Per il·lustrar aquesta entrada al bloc, hem triat unes imatges del fotògraf nord-americà Peter Lippmann.
les impactants imatges d'una extraordinària plasticitat, mostren antics vehicles abandonats que han estat absorbits per la natura circumdant.
Aquestes imatges ens remeten a un temps no gaire llunyà, en el qual la Terra encara era capaç de guarir-se les ferides causades per la intervenció humana sobre la seva pell.
Avui, la situació és alarmant. Per aquest motiu, és molt important que aquesta mena de celebracions (de caràcter simbòlic) es tradueixin en actes i activitats encaminades a concienciar, sensibilitzar i intervenir per aturar el Cavi Climàtic.









Enllaços:
Earth Day
Día Internacional de la Madre Tierra [ONU]
United Nations Framework Convention on Climate Change [ONU]
Canvi climàtic - Racó dels alumnes [Xtec] 
Pàgina Web de Peter Lippmann

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.