La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 12 de maig del 2016

Vacuna catalana per eradicar el pian

El Dr. Oriol Mitjà és investigador especialitzat en malalties infeccioses a l'ISGlobal i assessor de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Malgrat la seva joventut, té una llarga experiència en estratègies per a l'eradicació de malalties tropicals de la pell desateses.


Imatge: La Vanguardia. Via: RAC1

Els seus treballs sobre el pian a Papua Nova Guinea han demostrat que el pian es podria eradicar en els propers anys mitjançant tractaments antibiòtics empírics a gran escala i amb molt poca despesa.

El pian és una malaltia infecciosa que causa úlceres cutànies greus i discapacitat en els nens, causada pel Treponema pallidum pertenue, un bacteri que s’assembla molt a l'agent causant de la sífilis. La malaltia es transmet per contacte de pell a pell i afecta principalment a les comunitats pobres de les regions boscoses càlides, humides i tropicals d'Àfrica, Àsia, Amèrica Llatina i el Pacífic. La majoria d'aquestes poblacions remotes viuen en condicions poc higièniques i tenen un accés limitat a l'atenció sanitària; són les més castigades per aquesta i altres infeccions oblidades de la pell, com la lepra o l’úlcera de buruli.

Segons va explicar el Dr. Mitjà a El món a RAC1; el tractament d’un nen val 20 cèntims i el d’un adult en val 60. Tirant llarg, amb 40 milions d’euros s’extingiria el pian arreu del món. El pian afecta, cada any “centenars de milers de persones”.

40 milions és la mateixa quantitat d'euros que va pèrdre Radio Televisión Española (RNE) el 2015 (segons informació d'El Periódico).

Imatge: Nodes juxtaarticulars resultat d'una infecció bacteriana per Treponema pertenue [Wikimedia Commons]

Més Informació:
Oriol Mitjà Villar [ISGlobal]
Pian: Nota descriptiva [OMS]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.