La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dilluns, 1 d’agost del 2016

Comprar peix: consum responsable


Author: Michael Foley, World Bank [Wikimedia Commons]

Són moltes les organitzacions no governamentals, les agències estatals de medi ambient i els grups de recerca científica universitària que ens adverteixen sobre la necessitat de tornar a la pesca sostenible.
Els nostres mars i oceans estàn patint una depredació de dimensions esfereïdores deguda a la pesca massiva.
Ens estem quedant sense peixos i, de retruc, els pescadors s'estan quedant sense feina i les petites comunitats arreu del món que viuen de la pesca, s'estàn quedant sense recursos.
La situació és prou dramàtica com perquè els consumidors prenguem una postura responsable i compromesa en el moment de fer les nostres compres a la peixeteria.


Cap roig. Imatge Greenpeace, pesca de temporada

A tenir en compte:

Cerqueu l'etiqueta: un etiquetatge correcte dóna tota la informació necessària i permet triar el peix més sostenible. Que el peix estigui ben etiquetat ens ajuda com a consumidors i consumidores a protegir els mars i els oceans.
El mètode de pesca: conèixer com s'ha pescat el peix evita el consum procedent de tècniques nocives amb el medi marí. Només un model de pesca 100% sostenible garanteix un futur amb oceans plens de peixos i genera ocupació per a les comunitats que depenen d'ells.
El calador: triar espècies que venen de caladors propers és una manera de consumir productes capturats per mètodes de pesca més sostenibles, això és molt important perquè el 48% de les poblacions de peixos en aigües europees de l'Atlántic i més del 90% en les del Mediterrani estan sobreexplotades.

Fer una compra responsable vol dir:
Triar peix de temporada, pescat de manera extractiva amb arts pesquers sostenibles i que procedeixi de les zones de pesca més properes o bé d'aqüicultures locals.


Imatge: Geenpeace, pesca sostenible

Enllaços:
Pesca de temporada [Greernpeace]
Pesca sostenible [Greenpeace]

Petició al govern d'Espanya per demanar una pesca sostenible y uns mars protegits




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.