La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 2 d’agost del 2016

Habitatges sostenibles



L'any 2050 hi haurà gairebé 10 milions de persones a la terra, això planteja la necessitat urgent de resoldre els problemes d'habitatge, de gestió de l'aigua, de producció d'aliments saludables i de gestió de terres cultivables.



Regen Villages és un projecte empresarial enfocat a la construcció de vivendes sostenibles mitjançant l'aprofitament de tecnologies integrals i regeneratives per la creació de noves zones residencials autosuficients.
Cada habitatge està integrat en una infraestructura que permet que les comunitats de veins tinguin accés a l'energia, l'aigua i els aliments a baix cost, fruit del reciclatge i l'aprofitament de residus orgànics i energètics.



L'experiència, destinada als climes nòrdics, demana la participació d'agricultors, arquitectes, constructors, universitats i fabricacants per maximitzar l'eficiència, reduïr la despesa i treure'n els beneficis necessaris que permetin establir nous barris capaços d'abastir-se de productes alimentaris, d'energies renovables, de gestionar l'aigua de manera eficaç i d'establir sistemes funcionals de conversió de residus.



Un sistema informàtic basat en "The Internet of Things" (IoT) -l'Internet de les coses- consistent en un seguit de dispositius relacionats entre si, extrau dades de màquines mecàniques i digitals, d'objectes, d'animals i de persones que estan proveïts d'identificadors únics. Les dades obtingudes permeten establir mesures correctores a partir del seu anàlisi.



El progecte s'iciarà a Almere, una població holandesa prop d'Amsterdam.



Enllaços:
Web de Regen Villages
Regen Villages a Facebook

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.