La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 10 de gener del 2017

Zygmunt Bauman

"Amb el culte a la satisfacció immediata, hem perdut la capacitat d'esperar"Ahir ens vam assabentar de la mort de Zygmunt Bauman (19 de novembre de 1925 - 09 de gener de 2017).
Sociòleg i filòsof polonès d'origen jueu i autor de nombrosos llibres, Bauman ha estat un dels pensadors més influents dels últims temps.
Zygmunt Bauman, havia nascut a Poznan (Polònia) el 1925 en el si d'una família jueva. El 1939 es va traslladar amb la seva família a la Unió Soviètica fugint dels nazis. Va tornar a Polònia on, després d'allistar-se a l'exèrcit polonès en el front rus, va rebre classes de Filosofia i Sociologia a la Universitat de Varsòvia. Va acabar els estudis el 1954 i va ingressar com a professor en la mateixa universitat.
L'any 1968, va haver de marxar de Polònia després de ser expulsat del Partit Comunista i s'instala primer a Tel Aviv i després de passar per Austràlia, Canadà i els Estats Units, s'instala definitivament a Leeds on desenvolupa la major part del seu treball intelectual que es caracteritza per una visió crítica de la societat postmoderna, incidint molt especialment en determinats aspectes transformadors com la globalització o el consumisme.
Conegut molt especialment com a creador del concepte de "modernitat líquida", Bauman proposa una reflexió sobre la inestabilitat i la fragilitat de les estructures socials modernes, dels vincles humans i del sistema de creixement econòmic basat en el consum.
L'any 2010 va ser guardonat juntament amb Alain Touraine amb el premi Príncep d'Astúries de Comunicació i Humanitats.

"Ha estat catastròfic arrossegar la clase mtja a la precarietat. El conflicte ja no és entre classes, sino de cadascun amb la societat"

Per saber-ne més:
Mor el sociòleg Zygmunt Bauman, l'autor del concepte de “modernitat líquida”. El Punt Avui.
Nueve frases memorables para recordar a Zygmunt Bauman. El País. Cultura.
El pensamiento de Zygmunt Bauman en 12 frases. La Vanguardia. Cultura.
Entrevista a Zygmunt Bauman. Rtve. Para todos La 2.

Vídeo: FORO DE LA CULTURA
Diálogo entre Zygmunt Bauman y Javier Goma (Burgos, 7 de noviembre 2015)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.