La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 31 de gener del 2018

Banys de bosc



Els banys de bosc son una pràctica japonesa (en japonès, shinrin-yoku) que consisteix a submergir-se en el bosc, i deixar-se impregnar per les vistes, els sons i les olors. Segons els practicants d'aquesta modalitat de passeig, això comporta nombrosos beneficis psicològics i fisiològics.

L'Agència Forestal del Japó va posar en marxa una campanya per introduir l'activitat l'any 1982 i, des d'aleshores, la seva popularitat ha estat acompanyada d'un corrent d'investigació que confirma el benefici que la immersió en la naturalesa pot aportar a la salut humana. Diversos estudis han demostrat que l'exposició regular als entorns forestals pot ajudar a reduir la pressió arterial, l'ansietat i la ira i a enfortir el sistema immunitari.

Yoshinori Mizutani és un fotògraf japonès nascut en una zona rural i amant de la natura. El shinrin-yoku sempre ha format part de la seva vida quotidiana i, ara que viu i treballa a Tokio, agafa la seva càmera i se'n va a passejar pels boscos i parcs de la ciutat i fotografia l'entorn natural amb la intenció de transmetre les sensacions que ell viu en plena natura.

Esperem que gaudiu d'aquestes imatges tan especials que ens apropen a la bellesa idíl·lica dels paisatges naturals.










Vist a
Japanese photographer captures the mysterious power of forest bathing [The New Yorker]

Enllaços relacionats:
Web de Yoshinori Mizutani
Yoshinori Mizutani a Instagram
Yoshinori Mizutani a Twitter
Bany de bosc [Viquipèdia]


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.