La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 3 de maig del 2018

L'aplec de Sant Gervàs



El passat dia 1 de maig, com cada any, va tenir lloc a la Vall de Barcedana, l'aplec de Sant Gervàs. Abans de la missa tradicional a l’ermita de sant Gervàs es fa la benedicció del terme, demanant que la climatologia ens acompanyi i que les collites siguin abundants.

Després de la missa, cada família o grups d'amics, encenen u foc en un lloc proper (en condicions controlades) i, apa, carn a la brasa!. Després d’un bon dinar acompanyat de bon vi, uns quants balls que, aquest any, van venir molt bé per fer passar el fred i oblidar-nos de la pluja que va fer acte de presència sense haver estat convidada.

L'ermita de sant Gervàs acull cada any aquesta celebració que reuneix tota la gent dels tres pobles veïns, Sant Cristòfol de la Vall, Sant Martí de Barcedana i Sant Miquel de la Vall, que enfilen el camí de l’ermita des del castell.

L’ermita de Sant Gervàs i el Castell de Sant Gervàs (orígen del poble de Sant Miquel), formen part del conjunt històric medieval que podem gaudir els habitants d’aquestes contrades, i visita obligada dels que venen de fora.


Ermita de Sant Gervàs. Foto: Pcm [Wikimedia Commons]


Castell de Sant Gervàs. Foto: 002 Antoni Grifol [Wikimedia Commons]


Barranc de les Moles, principal unitat de la Vall de Barcedana Foto: Gustau Erill i Pinyot [Wikimedia Commons]


Enllaços:
Vall de Barcedana [Viquipèdia]
Sant Gervàs del Castelló Sobirà (ermita) [Viquipèdia]
Castell de Sant Miquel de la Vall

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.