La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 21 d’agost del 2018

Les aromes de l'abstracció

Georgia O'Keeffe (15 novembre 1887; Sun Prairie, Wisconsin, Estats Units - 6 març 1986; Santa Fe, New Mexico, Estats Units)
Va ser una de les primeres dones en entrar en el món de la pintura universal dominat per homes. Considerada la mare del modernisme americà. No conforme amb les ensenyances de les classes de pintura que es limitaven a reproduir els models reals, O'Keeffe va crear un univers personal de formes textures i colors que, basades en la realitat, s'acostaven a l'abstracció.
Les Flors fascinaven Geòrgia i eren el seu tema preferit a l'hora de pintar i van ser el motiu central de les seves pintures més conegudes i valorades.

Totes les imatges via Georgia O'Keeffe paintings, biography and quotes

O'Keeffe va pintar les roselles orientals l'any 1928. Aquesta impressionant obra va ser declarada obra mestra d'art revolucionària.

Rosella de Jardí (1928)

Atreta per l'abstracció, les flors li donaven l'oportunitat d'explorar formes i textures i altres aspectes relacionats amb la seva visió personal del món i de l'art.

Abstracció amb rosa blanca (1927)

Les formes estilitzades i els degradats de colors vius a blancs trencats formen part d'una constant en l'obra de Georgia O'Keeffe.

Canya d'Índia vermella (1924)

Moltes de les seves representacions de flors tenien tenien clares referències eròtiques. Les al·lusions al sexe femení van fer que se l'assimilés al moviment feminista que començava a créixer.

La flor de la vida II (1925)

Elizabeth Arden li va encarregar un mural floral per a la paret del seu saló de Nova York. O'Keeffe va pintar aquestes flors de l'herba que creixia al seu pati quan va començar a passar els estius a Nou Mèxic.

Estramoni (1936)

L'estilització i l'abstracció presents en les florrs de l'artista han estat sovint explicades en termes ginecològics, gairebé clínics en la seva precisió. Aquestes interpretacions freudianes s'han repetit més d'un cop en la visió feminista de les flors d'Okeeffe.

Iris clar (1924)

Georgia O'Keeffe va dir una vegada: "Quan prens una flor a la teva mà i l'observes atentament, es converteix en el teu món per uns instants, jo vull compartir aquest món".

Lliri groc (1926)


Enllaços:
Georgia O'Keeffe Museum
Les pintures de Georgia O'Keeffe a Wikiart
Georgia O'Keeffe paintings, biography, and quotes


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.