
Les oliveres a la Vall ja van avançant el procés de maduració del seu fruit.
Poc a poc, les olives verdes van canviant de color i s'enfosqueixen fins tornar-se negres.
Aquest serà un dels senyals que ja pot començar la collita i després seguir amb el procés al molí fins obtenir l'oli. El tresor líquid!

El caliu de la llar de foc ens acompanya dins les cases. La pluja i el fred comencen a treure el nas per la Vall.
Ja podem collir els codonys per fer codonyat i l’all i oli de codony.
Quan les olives acaben de madurar i comenca la collita, amb el fred matinal, es necessita molta energia per sortir al camp.
Antigament, al mati, la primera tasca era encendre el foc per escalfar-se i per fer-hi les torrades per l’esmorzar que s'acompanyaven amb all i oli de codony.
Un bon esmorzar energètic per sortir al camp i començar a feinejar!
Vegeu la recepta de l'allioli de codony aquí (clic sobre la imatge):

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per comentar.