La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 2 de juny del 2021

Els arxius de so de la BBC

La BBC allibera la seva immensa fonoteca amb innumerables arxius de sons de la natura.

Tots hem experimentat algun cop els beneficis de passejar pel bosc.

Ja fa uns anys que diversos estudis científics demostren que la immersió en un "bosc virtual", en un entorn digital amb imatges i sons naturals, produeix efectes similars sobre les persones reduint els nivells d'estrès i procurant una major sensació de relaxament i de felicitat.

També s'ha pogut demostrar que el fet de contemplar una imatge d'un entorn natural, ja té efectes similars als que s'observen durant una immersió física.

En aquest context, la BBC ha llançat Soundscapes for Wellbeing, una extensa col·lecció virtual de paisatges sonors extrets directament de la natura. Des de la considerada primera gravació de l'entorn natural, fet sobre un cilindre de cera pel locutor i enregistrador de sons Ludwig Koch, a l'edat de vuit anys, el 1889, fins a una trobada entre un goril·la de muntanya i el conegut científic britànic David Attenborough. A més, la web també permet, de manera senzilla, mesclar efectes i crear el nostre propi entorn sonor personalitzat.

L'alliberament de l'arxius d'efectes acústics de la BBC, ens permetrà gaudir del cant d'una au del paradís, de l'atmosfera d'un dia a la jungla o d'un grup de bebès cocodrils comunicant-se entre ells.


Enllaç:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.