La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 28 de juliol del 2021

Beatrix Potter, natura i art


Si hi ha una dona que va revolucionar la literatura infantil, és Beatrix Potter.
Pertanyia a una família acomodada que menyspreava a qui havia de treballar per a viure. La seva existència va estar envoltada de servents i professors en una llar en la qual l'únic consol era el seu germà, sis anys més petit que ella. La falta d'amics la suplien amb un gran amor pels animals que sí que els permetien tenir. Sempre va tenir un gran interès per la botànica i la biologia.

Autodidacta, des de molt petita s'entretenia dibuixant i observant la natura. Es va convertir en una autoritat en bolets i fongs. Va arribar a escriure un article sobre els líquens que sorgien de la simbiosi entre una alga i un fong. En aquella època, però, a les dones no se'ls permetia anar a les reunions de la Societat Linneana (prestigiosa societat científica londinenca dedicada a l'estudi i difusió de la taxonomia que publicava estudis de zoologia, biologia i botànica). L'article va ser llegit per un oncle seu. A la dècada dels 90, la Societat va reconèixer el seu error i li va demanar disculpes per no haver-la acceptat.

Un bon dia, va començar a crear petites històries il·lustrades que enviava als fills d'una antiga cuidadora qui li va animar a convertir-les en un llibre. Beatrix, va dissenyar un llibre petit, de fàcil maneig pels nens, i amb una gran il·lustració a cada pàgina que era un format innovador en aquella època.

Com que no va aconseguir que cap editorial s'hi interessés, va decidir publicar una petita tirada ella mateixa; la va vendre tan de pressa que, finalment, li van encarregar l'edició de The Tale of Peter Rabbit (El conte del Conillet Peret, en la versió catalana) el 1902 amb un gran èxit, igual que la vintena de llibres que li van seguir.
A més va ser la primera a donar permís per a l'ús dels seus personatges en tota mena de productes: peluixos, vaixelles, jocs de taula... que van multiplicar els seus beneficis.
Va invertir gran part dels seus diners a comprar una sèrie de granges que, en morir sense fills, va deixar al National Trust i que van ser la base per a la creació de l'actual Parc Nacional del Lake District
Nota: Feu clic sobre les imatges per veure-les a la seva publicació original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.