La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 27 de juliol del 2021

Les Set Meravelles Naturals (1) Iguaçú

La humanitat ha executat múltiples obres d'art i d'enginyeria que han estat qualificades de "meravelles" i han romàs com a símbols universals de creativitat de la nostra espècie. Però hi ha una mà que ha sobrepassat en monumentalitat i bellesa tots els enginys humans: la de la mateixa naturalesa.
Hi ha Set Meravelles Naturals que són tot un espectacle visual. Des del bloc de l'àvia Clementina, us proposem una visita virtual a cada una d'elles.

Comencem el nostre viatge per les Cascades d'Iguaçú.


Imatge: Martin St-Amant 

Estan formades per 275 salts d'aigua al riu del mateix nom, entre l'Argentina i el Brasil. Destaquem el seu salt de major cabdal i el més alt, la Gola del Diable, que es pot veure a tan sols 50 m des d'unes passarel·les creades amb aquesta finalitat.
Estan envoltades d'una vegetació exuberant, gairebé tropical; amb frondoses falgueres, canyes de bambú, palmeres i una infinitat d'espècies arbòries (algunes de més de 30 m d'altura) que s'intercalen amb la molsa, les begònies vermelles, les orquídies d'or, les bromèlies, les flors-trompeta...
La fauna d'aquest important pulmó terrestre destaca pels seus més de 250 espècies d'ocells a més d'albergar animals en perill d'extinció com el jaguar, el tapir, l'ocelot, l'ós-formiguer...

Tot un regal per a la vista.


Vídeos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.