La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


divendres, 24 de març del 2023

EL CANVI HORARI

L'horari d'estiu és una pràctica en la qual s'avança el rellotge una hora durant els mesos d'estiu per a aprofitar millor la llum natural del dia. Això significa que l'hora de la posta del sol i de l'alba es retarden una hora, permetent que les persones puguin gaudir de més llum durant les tardes i nits d'estiu. L'horari d'estiu s'implementa en molts països del món, encara que les dates i la durada poden variar.

La raó principal per a implementar l'horari d'estiu és l'estalvi d'energia. Quan utilitzem la llum natural del dia, estem reduint la necessitat d'encendre les llums a les cases i edificis comercials, la qual cosa al seu torn redueix el consum d'energia. A més, s'ha argumentat que l'horari d'estiu també pot augmentar l'activitat econòmica i reduir el trànsit en les hores punta, ja que la gent està més disposada a sortir després del treball per la llum addicional.

No obstant això, els estudis sobre l'efectivitat de l'horari d'estiu són controvertits i hi ha dades objectives que verifiquen tant la seva eficàcia com la seva ineficàcia. Mentre que, alguns estudis suggereixen que l'horari d'estiu pot estalviar energia, uns altres indiquen que els estalvis són mínims o fins i tot inexistents. També s'ha demostrat que l'horari d'estiu pot afectar la salut i el benestar, especialment el somni i l'estat d'ànim de les persones.

O sigui, que l'horari d'estiu és una pràctica que s'ha utilitzat en molts països durant dècades, principalment per a estalviar energia i aprofitar la llum natural del dia. Però, tenim seriosos dubtes sobre la seva efectivitat i també sobre els efectes negatius que pot tenir en la salut i el benestar de les persones. 

És el que toca!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.