La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


divendres, 11 de desembre de 2015

Mel de castanyer



Avui us presentem la mel de castanyer.

Les castanyedes són boscos conreats per l’home des de l’època dels romans, situats sobre sòls profunds en les zones muntanyoses humides. Algunes d’aquestes antigues plantacions  estan ja assilvestrades.
Floreixen a l’estiu i produeixen una mel de color ambre fosc, amb tonalitats marrons i verdoses, d’aroma característic a fusta mullada i un peculiar gust dolç amb notes salades.


Imatge: Jordi Baucells

Segons una tesi doctoral presentada a la Universitat de Múrcia per María del Pilar Truchado Gambao (investigadora a l'institut de recerca CEBAS), la flor del castanyer és la que produeix la mel més curativa.
En el treball de recerca (entre altres coses) s'ha analitzat la qualitat de la mel segons la flor utilitzada per les abelles. La conclusió ha estat que la mel del castanyer presenta una major activitat antipatogénica, per la qual cosa podria tenir més poder curatiu que d'altres.

Cap comentari:

Publica un comentari

Moltes gràcies per comentar.