Són moltes les maneres en les quals podem preparar les amanides i molts els ingredients que en formaran part.
Avui us volem recomanar una salsa vinagreta amb mostassa i mel per acompanyar, sobretot, les amanides verdes, amb les quals casa perfectament.
Ingredients per a la vinagreta amb mel:
1 got d'oli d'oliva de l'Àvia Clementina
5 cullerades de vinagre blanc
2 cullerades de mostassa
2 cullerades de mel
Pebre molt
sal
La podem preparar molt fàcilment barrejant en un bol, l'oli, el vinagre, la mostassa la mel, el pebre i un pessic de sal.
Utilitzarem un mesclador o una forquilla per batre tots els ingredients fins que emulsioni. Ha d'agafar una textura untuosa i consistent (no tant com la maiones, es clar) amb tots els ingredients ben repartits uniformement.
La posarem a taula o a l'amanida immediatament per tal que es mantingui ben lligada.
Nosaltres la recomanem per a les amanides verdes variades amb fulles d'enciam, escarola, canonge, etc.
Les quantitats poden variar segons els vostres gustos, si la preferiu més dolça, afegiu una altre cullerada de mel.
De la mateixa manera, la mostassa pot ser de Dijon (la més freqüent en aquest tipus de preparats) o de qualsevol altra procedència.
Per rematar-ho tot, hi podeu afegir trocets de fruites seques com ara nous, pinyons, panses o el que us vingui de gust.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per comentar.