La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 8 d’agost del 2017

Com escollir un meló o una síndria

Són les fruites de l'estiu per excel·lència. Sucoses, dolces i refrescants, passen bé i són ideals pels estius calorosos.
Refrescs que es mengen. Amb un altíssim contingut d'àigua, ajuden a fer passar la set. El seu contingut en vitamines i la poca presència de sucre, especialment en la síndria, la fan una fruita ideal per totes les dietes.



Però com fer-ho per triar les millors peces?
Sovint ens trobem amb el mateix dilema quan som devant un munt de síndries o de melons a la botiga. Qina sortirà bé?
No hi ha una resposta infal·lible, però sí que podem adoptar un seguit de mesures que faràn la nostra tria més segura.

Comprar fruita de temporada.
Ens assegurem que no ha estat collida massa verda i que arriba en bon moment de maduració a la botiga. El temps ideal per comprar síndria o meló va de maig a octubre.

Comprar fruita de proximitat.
Que no hagi hagut de viatjar massa. Actualment podem trobar fruita fins i tot d'altres continents, però la millor opció sempre serà aquella que hagi recorregut menys kilòmetres.

No agafar la que està a sota de tot.
La peça que està al fons de la pila, tindrà més possibilitats de tenir algún cop o alguna zona estovada per la pressió de les fruites que estàn per damunt.

Comprobar la consistència de la pell. 
És important que la pell sigui tibant i uniforme, si els dits s'hi ensorren, mal senyal.

Comprobar-ne la fermesa. 
Si pressionem el meló amb les mans pels dos extrems, notarem que la fruita cedeix lleugerament. Si li costa cedir, vol dir que està massa verda, si pel contrari, cedeix fàcilment, vol dir que està massa madura.

Sense cops ni esquerdes.
Hem de triar aquelles peces que presentin un aspecte més polit i acurat, els cops i les escletxes a la pell són signes evidents de mal estat, encara que la resta de la fruita estigui en bones condicions, el temps de conservació serà molt més curt.

L'olor. 
La zona del peduncle és la que estava en contacte amb el terra. Aquesta zona ha de fer l'olor de la fruita. Si está madura desprendrá un aroma característic de meló o de síndria.

El so.
Comprobar la sonoritat de la síndria. Uns copets lleugers a la pell ens diràn si sona bé. Hem de sentir com si estigués buida per dins. Si sòna poc, vol dir que és massa verda.

Finalment, recordem que, tant el meló com la síndria, són fruites d'orígen tropical que no es aguanten massa bé les condicions de fred de la nevera. És millor desar-los en algún racófresc, fosc i sec i consumir-los el més aviat possible, sobretot si ja han estat obertes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.