La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 7 de març del 2019

Les flors disfressades

De cara a la primavera, esperem veure l'esclat de les flors que ens alegren la vista.
Entre totes les flors, algunes destaquen pel seu aspecte tan original.

Dracula simia
Anomenada popularment "cara de mico" o "Dràcula", és una orquídia epífita que floreix tot l'any amb diverses flors que s'obren successivament i tenen un aroma de taronja madura. Creix a Centreamèrica i al nord-oest dels Andes, quasi la meitat a Colòmbia i Equador. L'aspecte de la flor recorda molt la cara d'un mico.


Foto: Plantas y Flores Exóticas

Ophrys apifera
Aquesta espècie terrestre creix al Mediterrani, Europa i el Caucas, en terrenys humits i en herbassars on sobresurt per la seva alçada de gairebé 50 cm. La flor imita l'aspecte d'un borinot femella i s'obre just en el moment de la fecundació. La flor, a més, desprèn la mateixa olor de les femelles en zel.


Foto: Orchi [Wikimedia Commons]

Orchis italica
Originària del Mediterrani, Orient Mitjà, i nord d'Àfrica, creix prats a la llum del sol o a mitja ombra. La forma peculiar de la flor recorda la silueta d'un home nu.


Foto: Orchi [Wikimedia Commons]

Impatiens psittacina
La "flor del lloro" o el "bàlsam de lloro" és una espècie balsàmica originària del sud-est asiàtic. És tan rara i poc abundant que el govern tailandès n'ha prohibit l'exportació.


Foto: earth.com

Caleana major
Amb una única espècie, el gènere Caleana és originari del sud d'Austràlia. Anomenada "orquídia d'ànec", recorda a un ànec volant amb el bec clarament visible.


Foto: Peter Woodard [Wikimedia Commons]

Strelitzia reginae
Coneguda com "l'ocell del paradís", és autòctona de Sud-àfrica. Molt popular com a planta d'interior.
El terme científic "reginae" (en Llatí "de la reina") fa referència a la reina Carlota de Mecklenburg-Strelitz, esposa del rei Jordi III d'Anglaterra, morta en 1818 i afeccionada a la botànica.


Foto: 2bms [Wikimedia Commons]

Psychotria elata
Coneguda com a "flor del petó" o "llavis calents", és una planta tropical originària dels boscos plujosos dels països d'Amèrica Central i Sud-americana, com Costa Rica, Equador, Panamà i Colòmbia. Destaquen les seves bràctees vermelles que recorden uns llavis.

Foto: World of Flowering Plants

Impatiens Bequaertii
Una espècie de flor molt difícil de trobar. És endèmica de les regions forestals de l'est d'Àfrica amb temperatures que oscil·len entre els 6 °C i els 26 °C. La forma peculiar de la flor recorda clarament la silueta d'una ballarina amb els braços alçats.


Foto: Strange Wonderful Things

Habenaria radiata
És una espècie d'orquídia terrestre nativa de Corea y del Japó, Anomenada Sagi-so (planta del martinet blanc, en japonès). És la flor emblemàtica del jardí botànic Tegarayama de la Ciutat japonesa d'Himeji, i la flor oficial del municipi.


Foto: Plantas y Flores Exóticas

Caladenia melanema
Commonly known as the ballerina orchid, is a species of orchid endemic to the south-west of Western Australia. It is a rare orchid with a single erect, hairy leaf and one or two cream-coloured to pale yellow flowers with red markings and black tips on the sepals and petals.


Foto: Aprenda cómo cuidar de sus orquideas


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.